Interiors

ASC office

Project: ASC office

Concept design team: Katarzyna Polus, Maciej Debicki

Area: 1400 sqm

Location: Shanghai, China

Status: Completed in May 2016

ASC is the biggest, French company importing fine wines to Chinese market with over 20 years of experience in Asia. Its fast development in ’90 allowed all famous Spanish, Italian and French wine brands to reach completely new customers. With the rapid growth, ASC leadership decided to extend headquarter office in Shanghai and move to new, premium location.

Changing office environment is always a good opportunity to revise company structure, check the needs and what are the newest trends in resource management. Traditional approach promoting high management employees with private offices located along building elevation is giving place to modern way of maximizing collaboration areas and agile office workspace, where employees, of each level, can pick the place and decide, whether to work in group or stay away from the rest of team. Office environment becomes more open with a lot of natural light and shared workstations for employees spending most of their time with clients.

We developed our awarded concept design in collaboration with ASC team, so we could learn more about particular needs and problems, we had to solve. It let us work out design strategy, which helped us prepare the overall planning and following details about all predesigned functions. Finally, we presented highly collaborative office space with workstations sharing ratio 1:3, what let us fit in bigger pantry and more co-working areas.

Office contains of 2 parts: open for visitors and clients and enclosed for internal employees. Main reception, flexible conference room with movable partition and wine tasting room are fully open to public and represents ASC company image. The main purpose for those areas was to design space easy to understand and navigate. Wineries and professional wine stores inspirations are visible in the feature walls and overall look and feel. Easy to manage, high quality dark laminate finish creates interesting contrast with almost bright premium marble flooring. On the other hand, bright and funky pantry area with amazing vistas underlines the company approach to valuable employees.

Project made by PLUSspace International

Czytaj w języku polskim