Projekty architektoniczne

Wuhan Zhoubei Development

Project: Wuhan Zhoubei Development

Location: Wuhan, China

Status: Competition

Project qualified for final, closed stage of competition among 2 others design proposal and was awarded with honorable mention.

Project is part of competition organized by the City Planning Department of Wuhan municipality concerned about design proposal for developing part of Wuhan and its neighbourhood.

One of the main priorities, during design process, was to create “city cell” combining different functions: residential, commercial and workplace. Because of its central location, “city cell” needs to contain of landmark element and become recognizable part of new development.

kamarchitects Wuhan Zhoubei

First step was to divide project area on residential and commercial part with consideration of surrounding natural landmarks: Sha and East lakes, as well as natural aspects of site orientation.

Massing is arranged in the way that each tower contain of very good view on the lakes. Landmark tower, skyline and building density is designed according to local regulation requirements and allows natural air movement and proper sun exposure.

Project made by ANS architects and planners

 

Projekt: Kompleks mieszkaniowo-komercyjny w Wuhan

Lokalizacja: Wuhan, Chiny

Status projektu: Projekt konkursowy

Projekt został zakwalifikowany do finałowego etapu konkursu, wraz z dwoma innymi propozycjami i otrzymał wyróżnienie.

Projekt, który jest częścią konkursu zorganizowanego przez wydział Planistyczny miasta Wuhan, dotyczył koncepcji na zabudowę działki zlokalizowanej w nowej części szybko rozwijającego się miasta Wuhan.

Jednym z głównych zadań projektowych, było połączenie funkcji mieszkaniowych i komercyjnych na centralnie zlokalizowanej działce. Ze względu na swoją lokalizację, plan zagospodarowania zakłada powstanie budynku ikony w obrębie projektowanego terenu, który będzie stanowił o prestiżu nowo rozwijającej się dzielnicy.

kamarchitects Wuhan Zhoubei

Pierwszym krokiem było podzielenie działki na część komercyjną i mieszkaniową, przy uwzględnieniu naturalnego otoczenia: jeziora Wschodniego i jeziora Sha, a także orientacji i wysokości terenu.

Zabudowa została zaprojektowana w sposób umożliwiający naturalne przewietrzanie, odpowiednią ekspozycję słońca oraz pozwala na uzyskanie widoku na panoramę jezior z każdej z wież.

Projekt wykonany przez australijskie biuro architektoniczne ANS architects and planners



Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *